Carmen Rabaey

Review

Grandparents House. As time goes by.

Mijn project gaat over het huis van mijn grootouders. Waar ik vroeger veel tijd heb doorgebracht. Het huis is blijven hangen in mijn geheugen alsof alles nog bestaat. Ook de geur is me bijgebleven evenals een sterke herinnering aan de grote fotokaders, volgepropt met foto’s van mensen die voor mijn grootouders belangrijk waren.

Ik ben dan ook gestart met het schetsen en het tekenen van plannen volledig vanuit mijn geheugen. Daarna ben ik foto’s gaan bekijken hoe alles echt was en kon ik zien dat er enkele vraagtekens opgelost werden. Op foto’s kon ik zien dat er plots een bed in de woonkamer stond doordat mijn grootouders niet meer in staat waren de trap op te gaan.

Hierdoor kwam ik tot de onderzoeksvraag: ‘Hoe beïnvloed de gezinssituatie het interieur doorheen de tijd?’. Het huis werd gebouwd in 1949, in het huis brachten mijn grootouders 12 kinderen groot. In 1985 ging het laatste kind het huis uit waardoor ze er weer alleen voor stonden met hun 2. In 2008 is mijn grootmoeder overleden, waardoor het huis verkocht moest worden en de grond in 2 stukken verdeeld werd. Het huis werd gekocht door een jong koppel die ondertussen 2 kleine kindjes heeft.

Dit levert 3 verschillende interieursituaties op: 1. Grootouders met 12 kinderen, 2. Grootouders, 3. Jong koppel met 2 kleine kindjes. Deze verschillende situaties wil ik aantonen aan de hand van gedetailleerde strakke snedes in perspectief.

Nu ga ik nog op zoek naar referenties. Ik zal de originele plannen opvragen om deze te kunnen vergelijken met deze uit mijn geheugen. Ik zal ook op bezoek gaan bij het jonge gezin om te zien wat verandert is en wat hetzelfde is gebleven. Er volgt ook nog een fotoboek en later nog een ingreep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s